LYCKA

OJ OJ OJ vilken bra dag och vilken lycka!!!!!! haha jag bara skrek rakt ut!!!!

Jag ska berätta allt från början!
För en vecka sedan ungefär fick jag tillbaks resultatet på mikro och makro tentan... mikroomtentan fick jag reda på morgonen, och jag klarade den och vart jätte glad fram tills på eftermiddagen då jag fick tillbaka min makro som jag inte klara.

Jag var jätte ledsen eftersom det kändes bra när jag gjorde tentan, jag satt liksom och räknade ihop poängen som jag var helt säker på och då skulle jag få 54 poäng! (godkänt 50) ... men iallafall när jag såg U på hemsidan så skickade jag efter en kopia på posten så jag kunde se vad jag hade gjort för fel... 

när jag fick hem den var mina poäng 44... men jag ser att han har missat att rätta 4 poäng + att han hade slarvrättat enligt mig... så jag gjorde en överklagan! men det gick inte att få tag på läraren, eller eximinatiorn så jag fick lite smått panik för ska jag börja plugga eller inte för omtentan??? 
så tillslut på torsdagen förra veckan åkte jag in för att lämna över överklagan personligen till eximinatorn, men han var inte där...

men idag när jag går in på mejlen, så ser jag att han har rättat om den till 52 poäng!!!!!! KAN NI FÖRSTÅ LYCKAN ?!?!?! HAHA fick glädje tårar och bara skrek rakt ut! GUD va skönt! :))
wiho vad jag är glad! nu kan jag åka till new york/miami i augusti (då omtenta tillfällena ligger)

Att jobba på uddevalla kommun

Halloj! Hade egentligen tänkt skriva det här inlägget efter min halva jobbperiod, men eftersom jag redan har märkt av detta verkligen tydligt så skriver kag det nu :)
 
• På uddevalla kommun hus är det dammigt tror jag, haha för varje dag hör man folk nysa jätte högt!! Man kan sitta på sitt kontor och i andra änden av korridoren kan man höra någon nysa.. Jag själv höll på och nysa 5 gånger idag och jag nyser typ aldrig
 
• på rasterna så pratar mina kollegor om antingen: trädgårdar, barn eller jobbet
 
• ekonomerna går hellre i back än vinst på deras affärer... Vilket är ett konstig tanke för mig 
 
• som det ser ut nu vill jag nog inte jobba som ekonom på en kommun när jag blir stor, för det är så mkt krångliga grejer man gör där som man inte gör på privata företag. Alltså det finns inga "fasta situationer" en faktura med samma kan ändå ha olika lösningar vilket är väldigt jobbigt å lära sig 
 
• de är ganska lata på uddevalla kommun, vi har 2 betalat raster som är på 15 minuter... Vi brukar sitta en halvtimme på varje istället xD
 
* i Uddevalla kommun bor det väldigt många socfall tror jag... haha för kommunen äger jätte många massa hus / lägennheter... och det är bara sånna med problem som får bo där och det är säger ju en del då xD 

 
Så det var alla grejer jag kom på för tillfället, kommer jag på mer skriver jag till det ;)2 VECKOR

varit på praktiken i två veckor nu! har fortfarande inte fått göra något själv... eller jo men det är typ "skit jobb" haha... men i onsdags var jag i kommunkassan och det var väldigt kul! det är nog sånt jag skulle vilja jobba med.. så ordning och reda och nogrannhet, det gillar jag ! :)

SUCK

ÅH mitt i allt elände som hände idag, så kom jag å tänka på en rolig vits som pontus alltid sa när jag gick på högstadiet.
 
"Det är inte lätt när det är svårt, sa den döve till den blinde, när den lama skulle hoppa höjdhopp"
haha....
 
 

FULLT UPP

Hej! Denna veckan har jag massor att göra minsann för
Igår, tisdag ringde McDonalds in mig efter praktiken så jag jobbade sammanlagt 12 timmar igår
Idag onsdag ska jag vara på kommunkassan, efter jobbet ska jag handla lite och efter det ska vi på musikquiz på butlers (Hannas födelsemiddag)
Torsdag praktik hela dagen sen träna!
Fredag praktik och därefter ska jag till Göteborg och gå på bio
Lördag så ville Linnea och Elin dra ut och de ville att jag skulle med, får seom jag orkar ;)
Söndag har jag jobb 14-22

Just nu vill jag bara liggakvar i min säng och sova, behöver några timmar till 😋

MORDMIDDAGEN

Hej kom precis hem från hensbacka herrgård! Det var en riktigt mysig kväll får jag säga, och rolig med. :)

Väldigt svårt och förklara nu, men ska göra mitt bästa ;) 

Till en början så var det en som introducera hela grejen och konceptet för oss, Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig innan, men det blev inte så som jag trodde. Men han sa att bi var på en hästklubb där en hade dött och vi fick en tidning där massa info stog och bland annat gästlistan.

Vi blev tilldelade namn och karaktärer ur gästlistan och så skulle "ledaren" gå ut å prata med vissa för att skådespelet skulle börja. Så det började på en fest där tre killar drack mkt och en drack ur andras glas och blev förgiftad och dog, så plötsligt blev det två mord! 

Sedan fick vi gå ner och sätta oss för att äta mat, då blev vi tilldelade ett kuvert med mer info om vår karaktär och vad vi gjorde på morddagen, jag blev en tjej som var tidningsredaktör och skrev artikeln om den första mördade, ja va även otrogen med en väldigt rik man, Johan blev kommisarie, pappa blev barägare, mamma blev revisor för hästklubben, och Linnea blev frun till han ja va otrogen mot.

Så här fick vi då börja mordutredningen genom att gå runt å prata med folk om va de gjorde och vi skulle även köpa och sälja hästar eftersom vi var på en ridklubb. Man kunde även köpa/muta med pengar för att hålla tyst om vissa grejer som inte skulle läcka ut till andra. 

Vi höll på i 2 timmar tror jag haha och sen i slutet satte vi oss i grupper för att diskutera vem mördaren va. 

Ah ja hoppas ni fattar lite iallafall?? :) Detta var en rolig kväll iallafall men jag hade önskat att man kände fler folk för se var ju okända mot oss å han som spela han ja va otrogen med, ja han va gammal så i början var det lite pinsamt att skådespela det, men det gick bättre på slutet... Men jag hade missat info i mitt kuvert som ledde till mördaren och det ångra jag att jag inte upptäckte tidigare!!! Haha aja roligt ändå :)

Ja det här vill jag nog göra om någon gång :)
1 VECKA

Hej! Nu har jag varit ute på praktik i en vecka, det känns bra :) det har mest varit introduktion denna vecka, men jag hoppas jag får göra mer saker själv nästa vecka för då behöver jag inte vara beroende av andra när jag ska ta lunch osv! 
Något mer som är skönt är att jag inte har några läxor, men denna vecka var ju helt död så direkt när ja kom hem var det typ sängen som gällde.
 
haha å gissa vad jag ska iväg på nu?? Jo mordmiddaggen som ja skrev om i ett annat inlägg! Kul!':D
 

Grundlurad!!!

HAHA, igår va de ju första april och jag blev grundlurad 😂

Jag åkte med pappa in och så sa vi att idag är det första april, se upp haha men sen så pratade dom nämligen på radion att det skulle komma en världsstjärna till uddevalla... Jag satt i bilen å undrade vem :o 

Sedan så hade jag glömt bort första april och då säger dom att Nicole Kidman ska komma! Jag bara:
- va va coolt att hon ska komma (vi gör nämligen en ny bio så jag trodde att hon skulle skriva autograf eller nått där)

Sedan snapchatar ja alla å säger det haha sen på jobbet så förstår jag att jag har blivit lurad och kollar en timme senare på senapen och alla bara: 
- va varför då? Va coolt!
Haha jag skrev tillbaks:
- april april 
Fast det var jag som blivit lurad först haha 😂

Bild på mig å Linnea haha

RSS 2.0