VARFÖR EKONOM?

hej! kom och tänka på varför jag valde att plugga till ekonom egentligen.... 

Det var när vi hade samhällskunskap i 9:an gick vi igenom ett avsnitt med samhällsekonomin. Vi skulle handla aktier och sånt. Vi fick följa aktiemarknaden i ca tre veckor så fick vi handla och sälja å så. (på låtsas alltså). 

Sen dagen innan vi skulle ha prov, skulle vår lärare gå igenom vem som hade tjänat mest på sin aktiehandel. så säger hon: på tredje plats kommer Johanna, Ronja och Kajsa (de tjejer som var näst smartast i klassen), på andra plats kommer Benjamin och Jonathan (som var dom smartaste i klassen) och på första plats kommer Moa, Anna och Emelie!!!

Vi vann alltså tävlingen, och ni skulle se klasskompisarnas (speciellt Benjamin och Jonathan) miner, det var priceless xD! Men det roliga var att vi hade bara gått på de aktier vars namn som var roligast... sen under veckorna bytte vi ju självklart ut de som hade gått ner osv. Men det var riktigt roligt. 

Sen fick jag ju väldigt bra betyg på det provet, vilket typ aldrig hände för mig ;). Så det är ett litet roligt minne jag har som jag ville dela med mig av :))
Mina vapendragare från högstadiet 
 
 

Kommentarer
Postat av: Karin Gustafsson

Haha kul!!!

2016-03-17 @ 20:53:47
URL: http://karingustafson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0