PARIS

Hej
Nu tänkte jag berätta om parisresan, så var beredda på ett långt inlägg :)

Vi kom fram på Torsdag och första känslan när man gick på paris gator var ju: Är jag verkligen här?!?!
helt sjukt vad fint det är! jag ÄLSKAR deras arkitektur och att hela staden har så fina byggnader osv :).

När vi kom fram till hotellet visade det sig att vi hade bokat ett club room, vilket betydde att vi fick tillgång till gratis wifi, hotellfrukost, gratis dricka och snacks i en lounge. Asså vi blev lite överraskade för vi visste inte om att vi hade bokat detta, så det var ju superbra tyckte vi :D. 

Senare under dagen drog vi till louvren, och jag måste ärligt säga att jag blev chockad... Alla som jag har pratat med sa att det var så långa köer osv.... men vi gick direkt in och inga köer alls... dock när vi började närma oss Mona-Lisa så blev det lite mer folk, men inte mycket! så det var tumme upp på det! Därefter vandrade vi vidare till Notre Dame. Dock var vi väldigt trötta i benen så vi åkte hem efter det och satte oss i loungen och drack lite vin och käka kakor :D

På fredagen besökte vi effieltornet, triumphbågen och La marais. Jag tyckte nog triumpbågen var coolast, för vi gick upp i tornet och det utsikten var otroligt fin. Vi gick inte upp i effieltornet... men hade vi gjort det hade det också varit en sjuk utsikt! 

På lördagen åkte vi till montmarte och sacre coeur, strosade runt och käkade en supergod brunch! på kvällen åkte vi även till effieltornet igen för att se det by night!!!  coolt!!!

Och på söndag åkte vi hem... Så resan har varit helt underbar + att vi fick lite extra grejer som hotellfrukost och club lounge som vi inte visste om, dessutom på planet hem blev vi SAS plusmedlemmar och vi fick mat på flyget. Även det var något som vi inte visste om :D.

Den enda nackdelen jag har att säga var shopping på en lördag (asså så jäkla mycket folk och kö till att provakläderna och sen kö för att köpa). Sen var det också när vi skulle köpa tågbiljetter så kunde man bara betala med mynt eller kort, och vi hade ju bara sedlar med oss så det var lite irriterande tycker jag. Sen så har man ju hört att fransmän är dryga för att man pratar engelska med dom, men det uppfattade inte jag, dom var jättetrevliga och försökte prata engelska. Så inga sura miner där!

Så ja resan var kanon och jag kan självklart tänka mig att åka tillbaka :))
 
 

Kommentarer
Postat av: Oslofru

Vilken härlig bild! Love Paris <3

2015-04-20 @ 11:00:35
URL: http://www.oslofru.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0